• Vaša ponuda cijena je prazna
Čarolija kamena
Kvalitet nam je najvažniji. Svoje blokove uzimamo iz najboljih kamenoloma širom svijeta. Redovni pregledi i pažljiv odabir od strane gospodina Mazrekua jamči da ćemo Vam donijeti najbolje iz zemalja, kao što su Brazil, Meksiko, Južna Afrika, Egipat, Pakistan, Iran, Kina, Turska, Italija, Francuska i Norveška.

 

Ljepota, otpornost i dodir iz prošlosti. Otkrijte kamen za svoj dom

Kamen je dragulj interijera i izvanredan građevinski materijal. Zbog svoje ljepote, jedinstvenih svojstava i investicijske vrijednosti, kamen je sveti gral među prirodnim materijalima, a povijesno i trenutno ima ekskluzivno mjesto kako u konstrukciji tako i u dizajnu. 

Možete se diviti i koristiti više od 500 vrsta prirodnog kamena u raznim obradama od visokog sjaja do hrapavih, neklizavih površina. Dotaknite povijesti, upoznajte snagu prirode, dopustite sebi da budete inspirisani od strane ljepote kamena.

Potraga za kamenom zvuči kao avantura. Jesam li upravu ili je to samo posao?

Putovati za odabir kamena je zapravo toliko avanturistično koliko i zvuči. To je putovanje u razne, češto udaljene dijelove svijeta, gdje tragam za najljepšim i najkvalitetnijim kamenjem. 

 

Putujete li Vi mnogo? Idete li osobno posvuda?

Osobno izabiram kamenje. Kako raste kompanija, sve više i više vremena provodim na putu, pa mi moja supruga Ingrid često pravi društvo. Bila je sa mnom i na mom putovanju u Indiji u veljači, gdje smo proveli nekoliko tjedana birajući kamenje. 

 

Što ste tražili u Indiji?

Indija je zemlja granita i mramora, dva kamena sa kojima radim najviše. Granit je veoma tvrd, otporan na toplinu, mrlje, ogrebotina, volim raditi s njim. Mramor je opet jedan od najljepših, čist je i elegantan, posebno u Indiji gdje ga mogu naći u najljepšem spektru boja.

Međutim, Indija za mene ima drugu vrijednost, osobnu. Upravo je ova zemlja izazvala iskru u meni nakon otkrića. Odatle sam donio svoje prvo kamenje, 1996. godine.

 

Prije svakog putovanja, imate li točnu sliku o tome koji kamen tražite?

Znam već godinama da ću na jugu Indije pronaći izniman granit, a na sjeveru mramor. Kada putujem negdje, uglavnom idem sa sigurnošću i ne vraćam se kući sve dok ne kupim ono po što sam došao.

 

Dakle, dolazite u neku državu, određeni kamenolom, s idejom što i koliko čega ćete da kupite? Hoćete li onda kupiti i vratiti se kući? Kao u trgovini?

Pa i nije baš tako. Kamenja imaju različite ljepote i kvalitete. Biram kamenolome gdje očekujem da ću najbolje proći, ali ne ide uvijek tako lako i brzo. Ponekad je teže pronaći pravi kamen za Adriatik, zato što je kvalitet za mene vrijednost u kojoj ne pravim kompromise. 

"KVALITET JE ZA MENE VRIJEDNOST U KOJOJ NE PRAVIM KOMPROMISE."

 

Dakle, dobro poznajete kamenje i kamenolome. Da li će Vas iznenaditi ako otkrijete nešto novo?

Volim istraživati. Uvijek imam otvorene oči na svojim putovanjima i ponekad uspijem pronaći nešto posebno što će me iznenaditi.

 

Gdje idete u "šoping"?

Indija mi je najprivlačnija, ali također putujem u Tursku, Iran, Pakistan, Južnu Afriku, Brazil, pa i čak u Skandinaviju.